Wersja mobilna     +   Dodaj wydarzenie    Dodaj aktualność    Dodaj galerię    Zgłoś temat    Dodaj ogłoszenie    Dodaj ofertę  

Przeczytaj:
Mimo izolacji odwiedził znajomego
Staranował "tirem" barierki na A4 miał prawie 3 promile
Wyróżnienie dla Gminy Markowa
Muzeum Gorzelnictwa zmieniło właściciela

RODO

Klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych (dalej: RODO) informujemy, że:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Verdo Media z siedzibą przy ul. Braci Śniadeckich 12 D, 37-100 Łańcut, adres e-mail: redakcja@lancut.gada.pl.

  2. Jako Administrator przetwarzamy różnorodne dane, które jako użytkownik pozostawiasz na naszych stronach internetowych, w aplikacjach, aplikacjach mobilnych, w witrynach – zarówno tych, których jesteśmy właścicielem jak również należących do naszych Partnerów i Klientów. Przetwarzamy również dane, które udostępniasz w historii przeglądarki. Przede wszystkim przetwarzamy dane, które podajesz nam podczas rejestracji. np. zapisu na Newsletter, czy w sytuacji, gdy będziesz chciał zamieścić ogłoszenie. Podanie tych danych jest niezbędne do skorzystania z usług naszych serwisów. Przetwarzamy również dane, które pozostają w plikach cookies, dotyczące odwiedzonych witryn i interesujących Cię treści, dane o Twojej aktywności. Przetwarzamy również dane automatycznie, kiedy korzystasz z naszych serwisów. Do takich danych należą Twój adres IP, adres URL żądania, nazwa domeny, identyfikator urządzenia, typ przeglądarki, język przeglądarki, liczba kliknięć, ilość czasu spędzonego na poszczególnych stronach, data i godzina korzystania z Serwisu, typ i wersja systemu operacyjnego, rozdzielczość ekranu, dane zbierane w dziennikach serwera a także inne podobne informacje. 

  3. Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celach marketingowych naszych usług poprzez analizowanie i profilowanie na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) oraz w celach marketingowych, dotyczących produktów i usług innych podmiotów na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych). W uzasadnionych przypadkach, musimy przechowywać Twoje dane. Dane zebrane automatycznie będziemy wykorzystywać w celu:

  • wykonania transmisji komunikatów w Serwisach oraz w Aplikacjach Mobilnych,

  • dostarczania żądanej przez Ciebie usługi,

  • personalizowania treści i reklam oferowanych przez nas usług i produktów, tak jak naszych Partnerów.

  • badania ruchu na naszych stronach i w naszych aplikacjach,

  • pomiaru efektywności reklam i popularności naszych serwisów i aplikacji

  • badania rynku oraz zbierania opinii.

Zaznaczamy również, że dane, które zbieramy automatycznie mogą służyć do profilowania.

  1. Administrator przetwarza Państwa dane osobowe w ściśle określonym, minimalnym zakresie. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednak niepodanie tych danych, które są niezbędne do świadczenia usług – również plików cookies – uniemożliwi ich realizację. Dlatego podanie danych jest nieobowiązkowe, jednak potrzebne, aby prawidłowo i z najwyższą starannością realizować usługę. W każdej chwili możesz cofnąć wyrażoną zgodę. Z chwilą skutecznego wycofania zgody przestaniemy przetwarzać Twoje dane.

  2. W niektórych sytuacjach przekazujemy Twoje dane osobowe podmiotom trzecim. Odbiorcami Twoich danych mogą zostać: upoważnieni pracownicy i współpracownicy, którym, Twoje dane osobowe będą ujawniane po to, by mogli oni wykonać swoje obowiązki; podmioty, którym zlecamy wykonywanie usług związanych z przetwarzaniem danych osobowych (przetwarzający), będą to np. podmioty świadczące usługi analityczne i badania opinii w Internecie, podmioty wykonujące kampanie mailingowe, agencje reklamowe; inni odbiorcy danych – np. nasi podwykonawcy, kancelarie prawne, firmy kurierskie, organy publiczne, w tym Policja, izba celna, organy ścigania, w związku z prowadzonymi przez nie postępowaniami.

  1. Jako użytkownik naszych serwisów i aplikacji, którego dane osobowe przetwarzamy masz następujące uprawnienia:

  • prawo dostępu w tym prawo do uzyskania ich kopii,

  • prawo do sprostowania,

  • prawo do usunięcia danych – po wniesieniu sprzeciwu dane nie będą przetwarzane, jeśli nie będzie istniała ważna podstawa prawna uzasadniająca przetwarzanie, musi być ona jednak nadrzędna wobec twoich interesów, praw i wolności,

  • prawo do wniesienia do organu nadzorczego skargi,

  • prawo do ograniczenia przetwarzania danych,

  • prawo do wycofania zgody na przetwarzanie danych, kiedy przetwarzamy Twoje dane na podstawie udzielonej przez Ciebie zgody. Pamiętaj jednak, że wycofanie zgody nie ma wpływu na dokonane przetwarzanie danych w czasie jej obowiązywania.

  • prawo do przenoszenia danych – przenoszeniem jest dostarczenie przez nas twoich danych osobowych w formacie możliwym do odczytania maszynowego, jeśli przetwarzamy Twoje dane osobowe na podstawie zgody lub w ramach świadczonych usług.

  1. Przysługuje Pani/Panu również prawo do złożenia skargi do organu nadzorczego - Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Warszawie przy ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa. 

  2. Osoba której dane przetwarzane są na podstawie zgody wyrażonej przez tę osobę ma prawo do cofnięcia tej zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

  3. Dane osobowe  nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.

REKLAMA
 
telRedakcja telefon

535 977 761

alarmSkrzynka alarmowa

alert@lancut.gada.pl

emailRedakcja e-mail

redakcja@lancut.gada.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone lancut.gada.pl Projekt graficzny CePixel wykonanie eball hosting home.pl
Mapa strony | Zapytania Google
x