Wersja mobilna     +   Dodaj wydarzenie    Dodaj aktualność    Dodaj galerię    Zgłoś temat    Dodaj ogłoszenie    Dodaj ofertę  

Przeczytaj:
Poszukiwani świadkowie wypadku
Wszedł do domu i się położył
Pożar w warsztacie
Zjechał na przeciwny pas ruchu
home > Start > Aktualności > Pierogowy Zawrót Głowy!
Rozmiar tekstu:
AAA
BUDY ŁAŃCUCKIE
2014.07.13 19:23 | aktualizacja: 2014.07.15 13:06

Pierogowy Zawrót Głowy!

Wiemy już, kto robi najlepsze pierogi w Gminie Białobrzegi! [ZDJĘCIA]
Pierogowy Zawrót Głowy!
Pierogowy Zawrót Głowy!

Osiem stowarzyszeń i kół ubiegało się o miano mistrzów lepienia pierogów podczas Drugiego Pierogowego Zawrotu Głowy w Budach Łańcuckich. Jury orzekło, że najsmaczniejsze pierogi ruskie robią członkinie Koła Gospodyń Wiejskich z Korniaktowa Południowego, a najlepsze pierogi z owocami Stowarzyszenie Kobiet “Niezabudki" z Bud Łańcuckich.

Imprezie towarzyszyły konkursy i zabawy rodzinne. W części artystycznej wystąpił m.in. Zespół Pieśni i Tańca Łańcut.

redakcja
REKLAMA
Oceń:
4 głosy
Pierogowy Zawrót Głowy!, 5.0000 out of 5 based on 4 ratings
Udostępnij:   Śledzik   Facebook   GG   Twitter   Blip
redakcja dodany
 
Odsłon: 7266
Dodaj zdjęcie

Waszym zdaniem (1)

Podaj login i hasło:
Login:
Hasło:
Skomentuj na forum:
Zarejestruj się
Jesteś już zarejestrowany na lancut.gada.pl? Zaloguj się
Imie lub nazwa:
Treść komentarza:
Przepisz niebieski tekst z obrazka wyżej:
Na forum istnieje możliwość oceny wypowiedzi, można oddawać głosy pozytywne jak i negatywne.
Ostatnio dodane komentarze
47d-673
~ Robert   Gratulacje dla Koła Gospodyń Wiejskich z konrniatkowa Południowego. Uwielbiam pierogi ruskie, prawie tak samo jak pierogi z kapustą i grzybami. Prawie robi jednak wielką różnicę, dlatego też do pierogów (tudzież uszek) zawsze gotuję barszcz czerwony, szczególnie na tak wielki okres jakim są święta. Aby pomóc wkleiam poniżej prosty i szybki przepis na barszcz czerwony, mojego autorstwa.
Składniki:
• koncentrat barszczu z buraków ćwikłowych Pińczów
• kostka rosołowa
• cebulka woda
• majeranek,
Wodę zagotować z kostką rosołową, dodać cebulkę i koncentrat. Przyrządzać według przepisu na opakowaniu. Na koniec dosypać garstkę majeranku. Podawać z uszkami, pasztecikami lub krokietami. Barszcz wychodzi naprawdę bardzo smaczny. Idealne rozwiązanie na świąteczny, wigilijny stół.
Wesołych Świąt!
16 grudnia 2014
brak ocen
Zgodnie z ustawą o świadczeniu usług droga elektroniczna art 14 i 15 (Podmiot, który świadczy usługi określone w art. 12-14, nie jest obowiązany do sprawdzania przekazywanych, przechowywanych lub udostępnianych przez niego danych) wydawca portalu lancut.gada.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.
Przy komentarzu niezarejestrowanego użytkownika będzie widoczny jego ZAKODOWANY adres IP. Zaloguj/Zarejestruj się.
REKLAMA
REKLAMA

Najpopularniejsze

REKLAMA
REKLAMA

Ostatnie komentarze

REKLAMA
REKLAMA
 
telRedakcja telefon

535 977 761

alarmSkrzynka alarmowa

alert@lancut.gada.pl

emailRedakcja e-mail

redakcja@lancut.gada.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone lancut.gada.pl Projekt graficzny CePixel wykonanie eball hosting home.pl
x