Wersja mobilna     +   Dodaj wydarzenie    Dodaj aktualność    Dodaj galerię    Zgłoś temat    Dodaj ogłoszenie    Dodaj ofertę  

Przeczytaj:
Pożar w warsztacie
Będzie tunel pod torami
Prawie 50%
Czy Adam Opałka powinien nadal być przewodniczącym?
home > Start > Aktualności > Restauracja "Wypas" po "Kuchennych Rewolucjach"
Rozmiar tekstu:
AAA
DĄBRÓWKI
2015.09.29 12:03 | aktualizacja: 2015.10.28 16:38

Restauracja "Wypas" po "Kuchennych Rewolucjach"

Nowa nazwa, nowy wystrój i menu - to najważniejsze zmiany, jakie w restauracji znanej dotychczas pod nazwą "Dymarka" wprowadziła Magda Gessler.
Restauracja "Wypas" po "Kuchennych Rewolucjach"
Restauracja "Wypas" po "Kuchennych Rewolucjach"

Do restauracji "Dymarka" Magda Gessler zawitała w połowie sierpnia. Od tej pory w Dąbrówkach dobrze zjeść możemy w "Wypasie".

Razem z nazwą zmienił się też wystrój wnętrz. - Przed rewolucjami wystrój miał charakter klasyczny, elegancki. Teraz jest tu dużo bardziej swojsko i przytulnie. Można poczuć się jak u siebie w domu - mówi Anastazja Mścisz współwłaścicielka restauracji.

Do menu Magda Gessler wprowadziła m.in. potrawy z grilla: schab cielęcy, karkówkę czy tradycyjną kiełbasę. - Nowością są też dania cieszące się duża popularnością, które prawdopodobnie serwujemy jako jedyni w okolicy, a mianowicie kotleciki jagnięce z kością i kiełbaska jagnięca z grilla, które gorąco polecam - dodaje Anastazja Mścisz, zadowolona z udziału w programie. - Podczas nagrania były chwile bardzo ciężkie, ale także bardzo przyjemne. Wiadomo, że najtrudniejsze były początki, ale kolejne dni wszystko zrekompensowały. Jesteśmy bardzo zadowoleni ze zmian i mamy nadzieję, że dzięki nim to miejsce obudzi się na nowo - zaznacza.

puch
REKLAMA
Oceń:
31 głosów
Restauracja "Wypas" po "Kuchennych Rewolucjach", 4.0645 out of 5 based on 31 ratings
Udostępnij:   Śledzik   Facebook   GG   Twitter   Blip
puch dodany
 
Odsłon: 57939
Dodaj zdjęcie

Waszym zdaniem (41)

Podaj login i hasło:
Login:
Hasło:
Skomentuj na forum:
Zarejestruj się
Jesteś już zarejestrowany na lancut.gada.pl? Zaloguj się
Imie lub nazwa:
Treść komentarza:
Przepisz niebieski tekst z obrazka wyżej:
Na forum istnieje możliwość oceny wypowiedzi, można oddawać głosy pozytywne jak i negatywne.
Najwyżej oceniane komentarze
bcf-fe7
~ Johny  W życiu nie jadłem gorszego burgera niż w Kolorado o pizzy nawet nie wspomnę. Jeżeli Twoja wypowiedź nie jest reklamą, to szczerze współczuję gustu kulinarnego.
29 września 2015
+29
-6
e46-c32
~ Stasiu  Ameryki nie odkryto. W naszej okolicy nikt nie pojedzie do lasu żeby płacić za niewiele tak wiele, to nie Warszawka, czy inne większe miasto. Bogaty nie przyjdzie bo kiepsko a biedny bo za drogo. Jeśli takie cuś chce się utrzymać, to musi się dostosować do klienta. Pani Gesler jak zawsze próbuje sprowadzić właściciela na ziemię. Niestety nie zawsze się udaje.
30 września 2015
+24
-2
39a-5ce
~ Gość.p  Degustacji nie mogło być bo właściciel zaprosił swoją rodzinkę i znajomych żeby oceniali a osobom które liczyły na zaproszenie kazał wyp......ać
29 września 2015
+25
-4
Ostatnio dodane komentarze
44c-dde
~ Gość  do ~ z n   Człowieku z Twojego wpisu wyczytałam straszną złość do otaczającego świata. Mam pytanie. Czy zdarzyło Ci się ostatnio napisać lub powiedzieć pozytywną opinię na jakikolwiek temat? Czy taki już jesteś?
30 października 2015
+11
-2
b14-3e6
~ domin   "Wypas" - miejsce w którym można posolić i popieprzyć:)
30 października 2015
+9
-0
d4d-44f
~ Maciek   Najdziwniejszy odcinek, i tu nie chodzi o osoby miejsce tylko o cały montaz, Było nudnie, wszystko nie trzymało się kupy, TVN zrobił ten odcinek na odwal...no i jeszcze Dąbrówki to nie Łańcut!!!
30 października 2015
+12
-0
9a1-bd6
~ Anka   Jak, do ciężkiej cholery, JAK trzeba być ociężałym umysłowo, żeby restaurację i hotel - gdzie kiedyś znajdował się burdel - nazywać DYMARKĄ! A nawet jeśli "nazwa była",to przecież MOŻNA JĄ ZMIENIĆ. Odcinek makabra, po kiego grzyba leźć do speluny, gdzie "kucharze" gotują tak, jak ta słabiej gotująca część społeczeństwa? Moja dwunastoletnia córka - daję słowo - gotuje z większym polotem, a w końcu to tylko domowe dania, obiady, jajecznica na śniadanie... przynajmniej wie, że jeśli mięso śmierdzi,to won z nim do kosza. Brrr. Nie weszłabym tam, nawet jakbym miała przez następne 500km podróży nic nie zjeść. Fuj.
29 października 2015
+11
-1
60f-4b5
27 października 2015
brak ocen
c36-e4d
~ ztefałenu   Już w następny czwartek odcinek z Dymarki http://kuchennerewolucje.tvn.pl/odcinki-online,12/odcinek-9-sezon-12,55895,o.html
23 października 2015
+2
-0
425-4e4
~ M>O  do ~ Marcin   to zawsze była lipna restauracja i nic ani nikt tego nie zmieni. Też mi rewolucja z kiełbasą, genialny pomysł że niema co. Masz racje że lepiej jechać już do Rzeszowa.
19 października 2015
+8
-0
425-4e4
~ tx  do ~ panasonic   popisałeś sie swoją błyskotliwością nie ma co! pewnie pierwszy raz co? logiczne jest to ze te rewolucje są naciągane i ustawione , niech zaproszą zwykłego kowalskiego z ulicy i niech wyrazi swoje zdanie a nie znajomych którzy nic innego jak very good nie powiedzą i o czym też to świadczy wywalanie ludzi którzy przyszli na premierową kolacje.
19 października 2015
+10
-4
07f-c61
~ gosc  do ~ Johny   Burger smakiem ma tak daleko do dobrego smaku jak Dąbrówek do samego Colorado. do tej pory mam ten smak w pamięci... brrr
16 października 2015
+3
-2
14b-443
~ ja  do ~ panasonic   nie wyjdzie wam ta rewolucja oj nie wyjdzie, to miejsce jest złe i koniec !
11 października 2015
+12
-3
14e-435
~ Marcin  do ~ e.   Jestem kucharzem i smakoszem. Byłem. Jadłem. Podziękowałem. Wolę pojechać do Rzeszowa i zjeść coś naprawdę dobrego za ok cenę. Chyba wiadomo dlaczego nie dostali rekomendacji?! Danie główne - kiełbasa z grilla! Śmiech na sali! Zaorać Dymarkę i wybudować coś nowego. Z niczego coś się nie zrobi...
10 października 2015
+16
-1
da0-32a
~ z n   przyjechała pani czosnek i cebula, a gawiedź sobie myśli że pana Boga za nogi złapała. Drodzy moi mili i zarazem kochani, otóż wszem i wobec oznajmiam wam, że oważ pani, to resortowa córa rodziców wiadomych..., którą z braku innych talentów, rzucono na kierunek "gotowanie" i tak jak jej zdolniejsi koledzy np. Kraśko, Kedaj vel Smoktunowicz, czy jakieś Olejnik i POchanke, rzuceni na sektor informacja, a właściwie - dezinformacja, pozajmowali sobie miłe synekury i żerują na nas jak pasożyty. Gwarantuję Wam, że pierwsza lepsza pani kucharka ze szkolnej stołówki, gdyby ją wypromować jak rzeczoną, dać przeczytać parę kucharskich książek, byłaby o stokroć lepszym szefem kuchni, a przy okazji tysiąc razy milszym, niż ta tefauenowska "laska"
10 października 2015
+14
-19
c73-90b
~ panasonic  do ~ sony jak prezydent   chyba logicznie jak nie masz zaproszenia to nie wchodzisz? jak masz to wchodzisz? Chciało się być w telewizji i co nie wyszło gwiazda zgasła
10 października 2015
+12
-8
425-4e4
~ sony jak prezydent   Szkoda ze w odcinkach kuchennych rewolucji nie pokazują ochroniarzy którzy wpuszczają zaproszonych ludzi na otwarcie restauracji,a tych którzy nie mają zaproszenia wywalają , i pewnie zobaczymy już nie długo śmietankę rakszawskiego towarzystwa, może zaczniemy obstawiać kto to będzie? stawiam ze mogą być kucyki ze sparu;D
9 października 2015
+12
-6
425-4e4
~ lucyx  do ~ e.   masz racje , paskudny jest ten wystrój, wiele elementów do siebie nie pasuje dziwi mnie że Gessler tego nie zauważyła czy też na to pozwoliła bo przecież jest plastyczką więc powinna znać sie na rzeczy. Ta tapeta z kamieniami w ogóle nie pasuje do tego wnętrza ani te skrzynie , dziwną jest ta koncepcja. Wypas wszystkich ozdóbek po prostu.
9 października 2015
+14
-4
71b-b73
~ e.   Witam serdecznie,
Byłam na obiedzie w restauracji "Wypas", menu bardzo ubogie, jednak chciałam spróbować smaków po Kuchennej Rewolucji. Wystrój lokalu oceniam na przeciętny - zgnite jabłka i kwitnąca cebula w koszach nie radują oczu klientów. Na obrusie znajdowały się okruchy, a romantyzmu doprawiała roztopiona świeca. Zamówiłam placki ziemniaczane po węgiersku - dokładnie był to jeden malutki placek i kilka kawałków mięsa z sosem. Sos nieco pikantny ale bardzo dobry! Cena 18 zł - gdyby to danie było większe, odwiedziłabym to miejsce raz jeszcze, niestety więcej razy już tam nie powrócę. Brawo dla kelnera który był bardzo sympatyczny, minus za to iż nie pszyszedł się zapytać czy danie smakuje. Jeszcze bardzo wiele brakuje temu miejcu aby był to prawdziwy Wypas...
8 października 2015
+16
-3
81a-6a1
~ beti   byłam wczoraj i wszystkim znajomym smakowało, fakt faktem ,,ameryki smaków" nie odkryliśmy ale trzeba przyznać że było dobre
3 października 2015
+6
-4
864-483
~ smakosz   Rewolucja wyjatkowo nie udana, pani Gesler nijak nie miała pomyslu na ozdrowienie tej restateuracji, zmienila wystroj jednej salki owszem naprzeciw poprzedniego na spory plus,jednak karta to jakas pomylka, kolejna hamburgerownia w okolicy??? Kto pojedzie tam na burgera?? no a teraz juz zimno i co ten smierdzacy grill wyladuje w srodku, kto tam przyjdzie okopcic sie dymem? Kiedys tam zupy mozna bylo zjesc obecnie jest jedna tzw zupa dnia albo na żurek albo na rosół tafisz szczerze nie wroze im powodzenia ale wlasciciele zdaja sobie z tego sprawe minie bumm po emisji programu i po knajpie nawet wesela jej nie uratuja, komunistyczny hotel z kibelkiem i lazienka na waskim korytarzu juz nawet robotnikom budujaym autostrady nie wystarczy
2 października 2015
+15
-4
14b-443
~ ja  do ~ degustator   w łańcucie można zjesc za mniejszą kasę lub podobną, dużo więcej.. dymarka już dawno 'umarła" i nawet p. Gesler nie pomoże, będzie bum po emisji programu, potem wróci wszystko do normy :)
30 września 2015
+15
-1
b74-cbb
~ ana   żurek mają całkiem smaczny
30 września 2015
+1
-8
e46-c32
~ Stasiu   Ameryki nie odkryto. W naszej okolicy nikt nie pojedzie do lasu żeby płacić za niewiele tak wiele, to nie Warszawka, czy inne większe miasto. Bogaty nie przyjdzie bo kiepsko a biedny bo za drogo. Jeśli takie cuś chce się utrzymać, to musi się dostosować do klienta. Pani Gesler jak zawsze próbuje sprowadzić właściciela na ziemię. Niestety nie zawsze się udaje.
30 września 2015
+24
-2
14b-443
~ degustator  do ~ ja   Restauracja to nie kuchnia brata alberta to musi kosztować.Ale Łańcucie to nikomu nie dogodzi
30 września 2015
+3
-10
c73-90b
~ asf   to pasuje pojechać i zobaczyć co dają
30 września 2015
+3
-6
14b-443
~ ja   za małe porcje jak za te pieniądze..,tym ludzi nie przyciągniecie, a ogłoszenie o sprzedaży lokalu nadal wisi, nie idzie?
30 września 2015
+15
-2
486-c32
~ Ja  do ~ Tomek   Edycja, która trwa kończy się gdzieś w okolicach grudnia. W ciągu roku w TV są dwa sezony z premierami: jesienny (od września do grudnia) i wiosenny (od marca do czerwca) pozostałe miesiące to przerwy, w których nadawane są powtórki.
29 września 2015
+4
-0
4c7-918
~ Tomek  do ~ lucyX   Chyba chodziło Ci o ,,promocję"
29 września 2015
+5
-2
39a-5ce
~ Gość.p   Degustacji nie mogło być bo właściciel zaprosił swoją rodzinkę i znajomych żeby oceniali a osobom które liczyły na zaproszenie kazał wyp......ać
29 września 2015
+25
-4
425-4e4
~ lucyX   ciekawe gdzie degustacje robili? tam nigdy szału nie było może wreszcie coś się zmieni bo do tej pory jedzenie było marne.
29 września 2015
+13
-0
4c7-918
~ Tomek  do ~ gość   Patrząc na nowy sezon i że lecą odcinki nagrane w tamtą zimę to pewnie odcinek może być na wiosnę 2016
29 września 2015
+3
-3
f89-212
~ Iga   Najlepszy burger jaki jadłam to w Syty Wół , wołowina niebo w gębie
29 września 2015
+5
-4
afa-dc1
~ gość  do ~ Dzidka   To są błędne informacje. Nikt nie wie jeszcze kiedy będzie emisja....
29 września 2015
+5
-2
b96-7dd
~ Dzidka   emisja poczatkiem października
29 września 2015
+3
-6
e81-475
~ chris   Kiedy będzie emisja programu??
pzd
29 września 2015
+2
-0
30c-c31
~ Walker  do ~ Johny   jedz do rzeszowa np do burger store i zobaczysz co to burger a nie takie barowy mielony
29 września 2015
+12
-4
d26-37c
~ tomek   byłem z rodziną i na takie obiadowe i kolacyjne wypady warto coś zawsze innego
29 września 2015
+7
-6
bcf-fe7
~ Johny  do ~ jasia   W życiu nie jadłem gorszego burgera niż w Kolorado o pizzy nawet nie wspomnę. Jeżeli Twoja wypowiedź nie jest reklamą, to szczerze współczuję gustu kulinarnego.
29 września 2015
+29
-6
22e-06a
~ jasia  do ~ Maciek   Byłąm i nie mam co plecic smierdzace dymem kotlety jagniece czy tez co innego z grila??? W kolorado przy E-4 bez Gesler burgery o niebo lepsze i tansze. Co tam ta Gesler zobiła? nie wiem chyba wystroj skrzynki z jabłkami i inna cebula
29 września 2015
+9
-17
22e-06a
~ kilent   Szczerze??? Du...nie urywa
29 września 2015
+10
-5
c73-90b
~ Maciek  do ~ Arek   byłem i polecam jednak za pierwszym razem było sporo ludzi i nie było gdzieś miejsc także polecam wcześniej przedzwonić tak my za drugim razem
29 września 2015
+10
-9
dea-3e7
~ Arek   był już ktoś sprawdzał jak kuchnia ? :)
29 września 2015
+0
-4
Zgodnie z ustawą o świadczeniu usług droga elektroniczna art 14 i 15 (Podmiot, który świadczy usługi określone w art. 12-14, nie jest obowiązany do sprawdzania przekazywanych, przechowywanych lub udostępnianych przez niego danych) wydawca portalu lancut.gada.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.
Przy komentarzu niezarejestrowanego użytkownika będzie widoczny jego ZAKODOWANY adres IP. Zaloguj/Zarejestruj się.
REKLAMA
REKLAMA

Najpopularniejsze

REKLAMA
REKLAMA

Ostatnie komentarze

REKLAMA
REKLAMA
 
telRedakcja telefon

535 977 761

alarmSkrzynka alarmowa

alert@lancut.gada.pl

emailRedakcja e-mail

redakcja@lancut.gada.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone lancut.gada.pl Projekt graficzny CePixel wykonanie eball hosting home.pl
x